2013. március 26., kedd

VI-Springet akarok.....



Ha megengedhetném magamnak szeretnék egy 8 milliós VI-Spring matracot. Nem is mondanám el senkinek, símogatnám, beszélnék hozzá nézném és csendben érezném. 
Nem érdekelne a több mint 18 000 Vanadium zsákrugó, szigorúan kézzel összevarrva, nem érdekelne a több mint fél éves várakozás.
Élvezném a shetlandi gyapjú évszázados tradícióját, a selymet és a kasmírt.

Egy olyan matrac birtokosa lennék, melyből árad a tradíció, az igényesség. Kicsit poros, kézzel készült és ugyanúgy mint száz éve. Az a társadalmi réteg amely ezt a matracot megengedheti magának, rendelkezik azzal a belső igényességgel amely egy olyan műalkotás megvásárlásához kell melyet senki nem lát. Csak Ő. Csak akivel megosztja intim pillanatait és szeret.
Vi-Spring Coronel


Az a társadalmi réteg aki példát mutat és mecénása a társadalomnak, akik értékelik a műremekeket akár az csak egy matrac. Nyilván nem érnek ennyit azok az alapanyagok melyekből áll de kit érdekel, egy Rolls sem azért kerül annyiba mert  technikailag a legjobb...Az egy RollsRoyce ez pedig egy Vi-Spring. Nem kérdés az ár, a várakozási idő. 

Gyakran gondolkozom vajon Magyarországon a rendszerváltás utáni gazdag, nagyon gazdag szuper vállalkozóink, közéletben vállalt mosolyuk mellett rendelkeznek e az igényesség belső ellenállhatatlan és feszítő tüzével. Vajon a megszerzett száz  milliárdok mellé sikerült e azt a belső igényességet is összeharácsolni a köztől, a köz érdekében. Mecenatúrájuk, műveltségük és egyenes gerincük vajon vakító fénnyel mutatja e a helyes utat a többi sötétben tapogatózó elveszett léleknek, kik még maradtak és  álmodnak?
Vajon igaz e történet mely szerint friss szuper-gazdagunk újonnan vásárolt hajójában leöntött matracokat, melyből józanodása pillanatában sikeresen olvasta ki Vi-Spring nevet,újakra óhajtotta volna cserélni. Egészen addig a pillanatig tartott elhatározása amíg meg nem tudta az árat. Az nem lehet, hogy a többszázmilliós yacht vacak matracait többmillió forintért cserélje ki. Jó oda a szar is. Nem látszik. Senki nem tudja mi az. Őt meg nem érdekli.
Vagy igaz e a történet melyben egyik nagyvállalkozónk sértődött gyerekként alkudozott egy közepesnél kicsit gyengébb matracra több üzletben, miután egy közepes falu éves költségvetését költötte el háza felújítására. Elhagyta e a száját, hogy minek adjon ki több pénzt olyasvalamire amit senki sem lát.....
Vajon igaz e a hír, hogy Magyarországon senkinek sincs Vi-Spring matraca.
Nyilván nem. 
De nekem sincs....pedig szeretnék.  Igényem már létező ...mosolyom hamis

Dóczi Péter
Gigamatrac Factory&Outlet







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...