2013. március 28., csütörtök

Matracban is unorhtodox...

Kemény ország vagyunk. Mindenben kemények vagyunk. Egészen addig amíg az nem kényelmetlen, amíg verbális orgiánkban addig fokozhatjuk a keménységünkkel kapcsolatos jelzőket mígnem váratlan módon cselekednünk kell, vagy valaki ígéreteink betartásának kényszerével nem szembesít bennünket. 
Évekkel ezelőtt valaki kitalálta a kemény matrac a legjobb, az kell nekünk. A világon sehol máshol, de mi különleges nép vagyunk, különleges gerinccel. 
Gyártjuk a kemény matracokat. Mint a beton. Egyetlen tradícionális matracgyártó cég sincs akit érdekelne ez a szokásunk, egész egyszerűen nem vesznek tudomást halálsikolyunkról, mikor az általuk keménynek vélt matractól mint disznók a villanypásztortól, visítva  menekülünk. Ők nem tudják. Rajtunk kívül senki nem tudja mi a jó. Mi tudjuk.El is mondjuk.
Rengetegen, a kereskedésbe lépve közlik, a legkeményebb kell. Majd rátérdel, megböki és mélységes megvetéssel közli ez puha. Ha törik az ujjperc vagy szakad, a kiömlő vér felitatása közben diadalittasan mosolyogva közlik ez az, megtaláltam. Mi írjuk a megrendelést. Nem hajlandó kipróbálni. Nem hajlandó meghallgatni az észérveket. Nem érdekli, hogy rossz pozícióban lesz a válla. Nem érdekli, hogy a vérkeringésének nem jó.  Nem érdekli semmi. Nem érdekli aki már száz éve csinálja nem javasolja.
A harmadik éjszaka is meggyőzi magát, nem azért fáj mindene, ébred összetörten és rossz a közérzete mert nem hallott, látott és érzett. Ha szerencséje van a legrosszabb minőséget vette, ami a harmadik napra annyira felpuhul, hogy tud aludni rajta. 
De igaza volt, nekünk ez a legfontosabb. Mert ő tudta. Mert ő tudja. Kemény a legjobb. Mert kemények vagyunk.
Ergonómiailag rossz. Alátámasztásban rossz. Formakövetésben rossz. Egészségügyi szempontból rossz. A világ többi országában tudják, hogy rossz.

 Mi tudjuk, hogy rosszul tudják. Mert nekünk más a gerincünk. Mi a keményet szeretjük.Majd megmutatjuk nekik ezt is..
Mert mi kemények vagyunk

Dóczi Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...