2013. április 2., kedd

Autómárkák a nappaliban

Kipróbáltam egy Lamborghini kanapét....elképesztően, jó érzés. Már a látványa is fantasztikus. Az olaszok, valahogy mindig odavarázsolják azt a kis extra érzést.

121219lambo2.jpg
Lamborghini kanapé

Lamborghini traktor 1951
Mivel nem csak bútorokon láttam a jellegzetes Lamborghini emblémát hanem különböző élelmiszereken, órán, divatcikkeken kíváncsi voltam van e bármilyen köze a legendás autógyárhoz. Ferruccio Elio Arturo Lamborghini (April 28, 1916 – February 20, 1993) alapította 1948 ban a Lamborghini traktorgyárat, 1959-ben olajkályha üzemet ami később légkondicionálókat készített majd 1963- ban létrehozta a legendás autógyárát.
Imádta a bikaviadalokat, a legendás Lamborghini jel is innen származik még 1962-ből.
Érdekes módon az alapító gyakorlatilag már a hetvenes években eladta összes részesedését mindegyik vállalatából, és visszavonult borászkodni. A neve megmaradt és az összes általa létrehozott vállalkozás a mai napig működik, igaz teljesen más formában és tulajdonban. Két fia és egy lánya a vállalkozásaikhoz megtartották a nevet és a legendás emblémát.
Lamborghini óra
Lamborghini telefon
Tonino Lamborghini 1981-ben tervezte meg első óráját és ezzel gyakorlatilag új irányt adott és életet lehelt az akkor viszonylag nehéz helyzetben lévő márkába.
Lamborghini bicikli

Lamborghini matrac
121219aston2.jpg
Aston Martin ülőgarnitúra
 Létrehozott egy olyan portfóliót melyet a világ öt kontinensén árulnak.2005-ben közös vállalkozásba kezdett, a Formitalia Luxury Group-pal és megalkották az egyedi formavilágú és rendkívül magas minőségű bútorkollekciójukat, ami merész és rendkívül sikeres irányt adott a designer bútoroknak. Hamarosan csatlakozott az Aston Martin és a Mercedes Benz is.  Tényleg elképesztő minőség, egyedi design, műalkotások bútorból. A kérdés az, beszerezhetőek Magyarországon? Természetesen, az Art of Home -ban Budaörsön kipróbálhatóak és megtekinthetők is. Aki szeretne ilyet nem lepődik meg, jó mélyen a pénztárcába kell nyúlni, egy Lamborghini kanapé 2,5 mFT-nál kezdődik, egy Aston Martin 3-5 millió de egy komplett ülőgarnitúra esetében könnyen elérjük a 10 milliót is. A Mercedes azonban itt drágább egy komód 6 millió Ft körül vihető haza.
Lamborghini

121219mb4.jpg
Mercede Benz kanapé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...