2013. július 16., kedd

Biomatrac, biomatrac??

Számtalanszor elhangzik sok kereskedésben "biomatracot" szeretnék vásárolni, vagy kókuszt ". A miért döntött a kókusz vagy biomatrac kérdésre a válaszok már nem annyira szofisztikáltak , általában azért mert az jó illetve kemény. vagy egészséges. Az, hogy ezt honnan vette vagy milyen megfontolásból az nem nagyon derül ki. Egyszer valaki Magyarországon kitalálta, hogy a kemény matrac a megfelelő annak akinek fáj a háta. Hogy ez miből jött, mivel senki semmilyen kutatást tesztet megfelelő ideig nem végzett ezzel kapcsolatban Magyarországon  az teljesen biztos.
Kemény kókusz matracNálunk sokkal fejlettebb alváskultúrával rendelkező országokban több alváslabor illetve egyetem is végzett ezzeé kapcsolatos kutatásokat és egyöntetű véleményük szerint a közepesen kemény, a gerincoszlop formáját tökéletesen követő matracok azok amelyek a legnagyobb mértékben csökentik a hát, alsó háti illetve deréktáji fájdalmat. A probléma az, hogy rengeteg vásárlónak az orvosa javasolja, hogy a lehető legkeményebb matracot vásárolja meg. Fogalmam sincs, hogy az orvosok ezt honnan veszik, talán mi és a kínaiak azok akik a legkeményebb matracokat vásárolják. Olyanokat melyeket tőlünk nyugatabbra a határon sem engednek át. Ez két dolgot jelenthet, újabb magyar rokonság illetve eredet bizonyítékát, miszerint a kínaiakkal megegyezik a testfelépítésünk és a gerincünk pont olyan mint az övék, persze nem tudom ebben az esetben mi lesz a japán magyar pirosfenekű rokonsággal.....vagy a másik, sem mi sem ők nem rendelkezünk semmilyen tudatos vásárlói attitüddel és elhisszük amit nagytudású fehérköpenyes embeeink szinte paradigmaként leosztanak számunkra. Aztán szenvedünk.
Disznó módon szenvedünk

Milyen jó a földre lefeküdni, kinyújtózni. Igen ez így van, próbáljunk meg aludni rajta. Könnyű belátni rettenetes érzés. Ugyanez lesz a nem megfelelő nagyon kemény matracon is. Kellemetlen nyomáspontok, a gerincoszlop helyelen alátámasztása elgémberedett fájó végtagok, vállak stb...Ilyenkor még ad az ember egy két napot, majd megszokom felkiáltással, majd marad a remény....hátha jó lesz, biztos ez a jó. Mert ezt mondták.

Kemény matrac, biomatrac-kókusz matrac. Természetesen biomatrac nem létezik....mármint nálunk Magyrosrszágon nem. Könnyű belátni a mi fogalmaunknak megfelelő latex-kókusz összeállítású matrac rendkívül távol áll a kizárólag kezeletlen, maximum tisztított természetes alapanyagokból készült biotermékektől. Egy habmatrac vagy egy rugós matrac is körülbelül annyira bio mint a latex kókusz összeállítású matrac. /Lsd, korábban a latexről szóló cikket, /
Ez is egy bio-matrac

Amit összefoglalva javasolhatok, senki ne dőljön be az élelmiszeripari melléktermék és olajalapú latex összeállítás bio és kifejezetten egészséges voltának. És mielőtt rengeteg pénzt kidob az asztalon a fenti hulladék - butadén összeállítású egyébként rossz légáteresztésű kényemetlen matracért tájékozódjon és próbáljon. Olyan szakkereskedésekben ahol komolyan foglalkoznak a vásárlókkal felkészült és hivatásszerető szakértők számtalan matracot kipróbálhat és megtanulhatja azt melyik felel meg legjobban számára sokszor messze kedvezőbb áron.

Dóczi Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...