2014. január 31., péntek

Az átverés királyai ZAREN, avagy hogy vásároljunk 20 ezer forintos matracot 200 ezer forintért....

Mindig is rendkívül szórakoztattak az MLM értékesítők királyi létről és lehetőségről tartott előadásai, melyek mindig lehengerlően próbáltak meggyőzni arról, hogy amit árulnak az lenyűgöző és elképesztően olcsó illetve a bekapcsolódás anyagi lehetőségei csak egy Dubai olajsejk jövedelmével és autóparkjával vetélkednek.
Ki ne találkozott volna már olyan emberrel aki a lehetőségtől megszédülve már egy hófehér Mercedes SL büszke tulajdonosaként vizionálva önmagáról peckesen vonult a körbe körbe egy bárban szinte mámorosan a hamarosan ráömlő pénzhegyektől. Aztán persze nem történt semmi, mert nem is történhetett de lehet a kezdőcsomagot megvette amely ott porosodik pillanatok álmai megrepedezett szekrényének alján.......

A direkt értékesítők természetesen betették lábukat a matracpiacra is, ahol a szemét, gyakorlatilag a legegyszerűbb matracokat árulják elképesztő hazugságok kíséretében, az információhiányra alapozva rabolják ki vásárlóikat elképesztően pofátlan módon.

Az egyik ilyen a ZAREN matrac:

Zaren matrac
ZAREN 3D Orthopedic matrac

A honlapon már kapjuk is az elképesztő információkat melyekre szeretnék reflektálni.

"Tökéletesen másolja a testének idomait és megfelelően alátámasztja gerincét súlykorlátozás nélkül."

Ez az első mondat. Természetesen nem igaz. Nem létezik jelen pillanatban olyan matrac amely egy 60 kg-os vagy 100 kg-os eltérő testfelépítésű embernek ugyanazt a komfortot nyújtja. Ráadásul a legegyszerűbb normál habból készülő lemez teherbíró képessége 100 kg  felett rövid időn belül megmutatja jelentős korlátait, konkrétan azt, hogy a legolcsóbb akciós matracok készülnek ilyen sűrűségű lemezekből.



"Elegendően szellős és kitűnő hőszabályzó tulajdonságai vannak. Felfekvés gátló, tehát megfelelő hosszútávon fekvők részére és mozgásképtelenek részére is."



Természetesen egy zsemle is lehet elegendően szellős /ez idézet volt/ természetesen egy mosószivacs is az. Hőszabályzó képességei nincsenek ez nem egy klíma vagy egy hősugárzó. A legprimitívebb normál habra minden igaz lehet de az, hogy a mikroklímát bármilyen formában befolyásolni tudja az nem. A mondat másik fele azonban elképesztő hazugságot tartalmaz ami akár veszélyeztethet is olyan betegeket akik részére családjuk jó szándékkal megvásárolja ezt a terméket. A sima lemez, ráadásul ezzel az élvarrot matrachuzattal semmilyen körülmények között sem felel meg az Antidecubitus matracokkal szemben támasztott minimális követelményeknek.Senki ne használja ezeket a matracokat ilyen céllal!!!!!!!!!!!!




Ez nem tudom mi

"A speciális huzat, mely ezüstszálas szövetből készült antisztatikus, atkamentes, elpusztítja a baktériumokat és hozzájárul a kellemetlen szagok eltüntetéséhez."


Ez sem igaz. A termék képe szerint ez egy élvarrott, úgynevezett tapeedge matrac, ami annyit jelent, hogy a matrachuzatot nem lehet levenni. Így persze kimosni sem. Hogy lehet valamilyen textil antiallergén, ha nem tudom kimosni? Valószínű, hogy laktóz-érzékenységre pl. nagyon jó. Legalábbis ártani nem használ


"A matrac kitűnő higiéniai tulajdonságai és egyszerű karbantartása megfelelővé teszi azt főleg allergiások és asztmások számára. Minden ágytípusnak megfelelő"


Ez sem igaz természetesen, a matracok közül az élvarott matracokat a legnehezebb tisztán tartani. Bármelyik levehető mosható huzattal ellátott matrac összehasonlíthatatlanul jobb az allergiások illetve asztmások számára.


És ezek a mondatok csak és kizárólag az elsők a Zaren Relax matrac leírásával kapcsolatban. Gyakorlatilag egy mondat sem volt igaz. De szépen becsomagolva egy elragadott pillanatban minden oly másnak látszik.
Egyes információk szerint egy 90x200 cm es Zaren matrac rendkívül akciós áron csak Önnek és csak most és a főnököm megöl ha megtudja de most csak 199 000 Ft. 
Elképesztő........

170-190 ezer Ft 

Az igazság pedig a következő: Ez egy rendkívül primitív vákumcsomagolt habmatrac, maximum  28-30 as tömegsűrűségű egyszerű normál hab maggal. Csak azért ilyen a tömegsűrűsége mert az ennél alacsonyabb sűrűségű habok már annyira alkalmatlanok a matracgyártásra, hogy nem nyeri vissza eredeti alakját vákuumozás után. Ha valaki veszi a fáradtságot és utána néz egy ilyen lemezt más 5-6 ezer forintért vágathat magának. A huzat pedig az olasz gyártók tipikus olcsó kategóriájú huzata.
Ez a matrac egy Szlovákiában gyártott valószínűleg olasz kézben levő üzemből került ki. Gyakorlatilag a legolcsóbb legakciósabb kategóriából kb. 50 Euróért. Érdemes elgondolkodni a fogyasztói árról ami 600 Euro. Aki akar adhat ezért a matracért ennyit de sokkal jobban jár ha vesz egy olasz Best Dream vákummatracot ha mindenáron a legegyszerűbbet szeretné választani, mindössze 37 000 Ft-ért. Persze 15 év érvényesíthető garanciával. 
Van még egy utalás egy olyan nevű szervezetre ami nem is létezik: European Institute of Ecology and Health. Így teljes a kép. Egy kis háttér az internet úgyis mindent kibír, egy kis történet és a 15 ezer forintos primitív matracunk 170 ezer Forint lesz. Persze kettő darab kell belőle....Az mennyi is: 340 000 Ft. Ezért vajon lehet kapni valamit ami talán tartós, ami talán tartalmaz innovációt, vagy esetleg van benne rengeteg anyag esetleg jó????????????

Egy ilyen pont ennyibe kerül

És egy ilyen is
Megdöbbentő módon a fenti két komplett ágy, független bonell és táskarugós rendszerrel külön topperrel kerül ennyibe egy normális kereskedésben. A két termék összehasonlíthatatlan egész egyszerűen az ár érték arány elképesztően eltolódik. Nézzük meg, hogy 170 -190 eFt ért valójában mit lehet kapni.

Az egyik legmodernebb matrac, klinikai tesztelés és nemzetközi fejlesztési procedúra után a SwissTech Dinamic habrugós rendszerrel Többféle négysűrűségű hideg habból készül, rendkívül bonyolult vágási és ragasztási technikával és kézi egyedi befejezéssel.

SwissTech Dinamic 

Ez a matrac az elképesztően primitív Zaren matrac 170-190 ezer Ft-os árához képest csak 80 ezer Ft. Létezik ma valaki aki meg tudja ideologizálni a kettő összehasonlításában mi az a 100 ezer Ft-os különbség a nyilvánvalóan sokkal rosszabb anyagokból primitíven kivitelezett matrac javára? Én igen. A magas jutalék amelyet az üzletkötő kolléga szeretne keresni, illetve az MLM cég vezetői jutaléka akik hangosan röhögnek Thaiföldi apartmanjaik árnyékos tengerparti teraszán, miközben gyönyörű lányok háreme röhög velük azon a sok baromságon ami alapján még mindig számtalan ember vásárolja meg a nyilvánvalóan silány termékeiket méregdrágán.

Ha valaki kedved kapott és szeretne vásárolni egy csodálatos szlovák akciós matracot 190 ezer Ftért teheti meg itt http://www.zaren.hu/. Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy egy matracért négy ötszörös árat fizessen ki, bármelyik matrackereskedésben örömmel várják, megengedik bárhol az extra kifizetést :), esetleg annyi előnye lehet a vásárlónak, hogy számtalan típusból akár egy jó matracért is kifizethet ötszörös árat, ha akar.

Remélhetőleg eljön majd az az idő amikor az ilyen rendszerben értékesítő embereket mindenki hangosan kiröhögi és semmit nem vásárol tőlük, de amíg a tudatos fogyasztói kultúra elterjed Magyarországon számtalan ember fizeti meg majd az árát. Remélhetőleg Ön nem lesz közöttük!!!







10 megjegyzés:

  1. Szia!

    A zöld kis karika, amiben az a zöld kis bordás emberi hát van és "Ez meg nem tudom mi" felirattal van ellátva. Na az a kreativitás csúcsa. Közel 70 oldalon szerepel (valószínű, hogy sokkal többön is). Általában egészségügyi oldalakon, akik valóban gyógyászattal foglalkoznak. Pl.:

    http://uyoz.com/ruyada-omurga
    http://www.minglebox.com/college/MGM-Institute-of-Health-Sciences-Mumbai/course/Diploma-In-Orthopedics
    https://plus.google.com/115676043059439025260/about
    http://nemcarehospital.in/activities/
    http://nemcarehospital.in/dermatology/

    De van egy csomó kínai oldal is. Szóval kellett egy olyan doktoros, meggyógyítunkos, fájahátunkos, adjegykispénztes image-kép... És megtalálták...

    Amúgy jó a cikk, csodálom, hogy nem háborog itt senki a Zarentől. Én ilyenkor már ügyvédi felszólításokat szoktam kapni...

    Üdv,

    Pálinkás László

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt László! Mivel a jó véleményeket nem jelenítik meg ezen az oldalon, feleslegesen írna ide bárki, mert törlik.

      Ezt az élet majd megoldja. Egy biztos, a termék kiváló, és jó minőségű. Akik használják elégedettek, és csak a bűnösök védekeznek.

      A tisztességtelen üzletet nem biztos, hogy az végzi akiről szó van, hisz több állítás is hamis. MLM rendszer, egyáltalán nem az, jó lenne, ha a szerző felfrissítené tanulmányait e témakörben. Valamint, ha másképp nem tudja növelni üzlete, és érdekeltségi körének a forgalmát, hát ez hosszútávon nem jó módszer. De reklámnak jó, hisz a negatív reklám is reklám :)

      Jó egészséget és sok sikert ehhez a hazug lejárató kampányhoz. bízom abban, hogy nem marad büntetlenül. Bár tudom, hogy nem fog megjelenni ez sem, így azért ezt az írást fotózom, hátha kell valakinek.

      Tóth I. Lajos

      Törlés
  2. Tisztelt Tóth Úr! Kérem engedje meg, hogy én reagáljak, mivel ez nem a Pálinkás Úr blogja, de Ő is írt részletesen a Zaren termékekről.
    Ön azt írja több állítás is hamis és példának az MLM rendszert hozza fel. Lehet, hogy igaza van inkább a direkt értékesítést kellet volna írni. Azonban emlékeztetni szeretném, hogy egy szakkereskedésben lehetősége van a vásárlóknak a termékek összehasonlítására és nem utolsó sorban rendkívül szigorú és ellenőrizhető szabályok alapján működik.

    Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy egyetlen egyéb állításra sem reagál illetve száll Ön vitába. Amennyiben olvasta az ezzel kapcsolatos cikkeket bizonyára észrevette, hogy szerettük volna felhívni a figyelmet, minden állítás ami a Zaren matracokkal kapcsolatos a Zaren publikációiban hazugság. Minden egyes pont. Ezeket nem ismétlem meg mert a cikkekben részletesen megtalálható. Az a svájci egészségügyi intézmény melyre hivatkoznak nem létezik. Nem felfekvésgátló, nem alkalmas semmilyen egészségügyi vagy terápiás célra stb. Tisztességtelen módon hazudnak és becsapják vásárlóikat.
    Ez a matrac egy szlovák gyártmány, a létező legprimitívebbek egyike, nem rendelkezik semmilyen elismert intézmény ajánlásával, persze ez nyilvánvaló nem létezik olyan laboratórium amely ezt minősítené és a piacon ugyanez a minőség a Zaren matracok eladási árának töredékéért kaphatóak. Hosszabb garanciális idővel és szeretném jelezni sokkal jobb habokkal.
    Ha szeretne szakmai vitát folytatni tegye meg és legalább egy érvünket a termékkel kapcsolatban próbáljon meg cáfolni mert ez nem nagyon sikerült eddig.
    Mi továbbra is a tisztességes tájékoztatás hívei maradunk, de természetesen mindig lesznek olyanok akiket hazug tisztességtelen és gátlástalan módon be lehet csapni. Szeretném ha megengedné nekünk, hogy tájékoztatást adjunk és segítsünk abban, hogy az emberek ne fizessenek egy gátlástalan társaságnak ötször annyit mint amennyiért egyébként hozzájuthatnak bárhol az országban egy hasonló termékhez.
    Tóth Úr, én megértem, ha Ön ebből él idegesítik a hasonló cikkek de Ön is tudja , hogy ez a matrac egy "kalap sz..." és semmi nem igaz abból amit állítanak. De amennyiben Ön úgy érzi joga van becsapni az embereket kérem fogadja el azt a fajta jogot is ami lehetővé teszi vásárlók nyílt és korrekt tájékoztatását is.
    Üdvözlettel
    Dóczi Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt Dóczi úr!

      Mivel én nem vagyok sem tulajdonos, sem annak felhatalmazottja, így nem cáfolom az Ön állításait, bár azok jelentős része hamis, és hazugság.

      Pl a matrac ára: nem annyi, mivel én is vásároltam, hanem töredéke a tesztelésen. A másik a tisztességes munka. Kritizál, majd a saját cégéhez invitálja az embereket, és így akar új vásárló körhöz jutni. Az Ön célja a haszon, úgy mint más, bármilyen kereskedelmi cégé. Ha Ön azt állítja tisztességtelenek, miért nem tesz feljelentést? Ha annyira korrekt Ön, akkor az információkat, amelyek jórészt hamisak, megalapozatlanok és az Ön állítólagos "szakvéleménye" alapján miért nem osztja meg a cég tulajdonosával, hisz könnyen elérhető lenne. De nem, Ön egy tisztességtelen utat választott, hisz a blogjában akár az árakra akár a termék egyes tulajdonságaira, majd magára a tulajdonosra is, valótlanságokat állít, és persze így akar üzlete, üzletei számára vevőt nyerni.

      Én is a korrekt tisztességes tájékoztatás híve vagyok, minden tekintetben.

      Így látja ebben az egyben egyetértünk.

      Tisztelettel:

      Tóth I Lajos

      Törlés
    2. Tisztelt Tóth Úr!

      Ismételten megpróbálok válaszolni a bejegyzésére. Azt írja, hogy nem cáfolja az állításaimat melyek a matracokra vonatkoznak, bár azok hamisak. Ez egy cáfolat, azonban szeretném megjegyezni, hogy az ár kérdésén kívül semmi mással nem bocsátkozik vitába. Nyilván nem mert nem tud. Miért tennék feljelentést? Ez egy tájékoztató jellegű blog, aki akarja meghallja és értelmezi aki nem akarja nem.
      De szeretném ha megfordítanánk az egészet és legyen olyan kedves cáfolja meg tételesen azokat a sorokat, tulajdonságokat melyekben én azt állítottam, hogy minden hazugság ami a honlapon megtalálható a matraccal kapcsolatban. Kérem cáfolja meg bármelyik állításomat az összehasonlítás során, az egészségügyi hivatkozással kapcsolatban de akár azzal kapcsolatban mely szerint bármely kereskedésben (tehát nem csak nálunk) töredék áron, számon kérhető garanciával sokkal jobb minőségű hasonló matracot vásárolhat bárki.
      Az állítólagos szakvéleményem ebben az esetben nyilván semmit nem fog érni a továbbiakban, kérem járasson le. Természetesen ebben az esetben elnézést fogok kérni az olvasóktól és abbahagyom a blog, vagy bármely más szakmai publikációt, fejlesztéseket és mindent ami a matracokhoz kapcsolódik.
      Azért egy linket engedje meg, hogy a Zaren matracokról belinkeljek:

      http://olx.hu/hirdetes/zaren-3d-orthopedic-matrac-aron-alul-elado-ID10mR5.html

      Ön nyilvánvalóan nem mond igazat de engem ez különösebben nem érdekel.

      További szép napot
      DP

      Törlés
  3. Tisztelt Dóczi úr!

    Azért mert valaki eladja a matracot attól még silány minőség? Nem hiszem. Több olyan termék van fenn különböző oldalakon, amelyet akár az Ön boltjában, vagy más boltokban megvásároltak, nem nyerte el a tetszését valakinek, így túlad rajt. Ez megszokott dolog. Ugyanakkor nekem nem a blogjával van bajom, hanem az ön állítólagos szakértői hozzáállásával, majd ugye az üzletére való hivatkozással, és iránymutatással, melynek egyedüli célja a vásárlói létszám növelése, és más lejáratása. Ön biztods haszon és profit nélkül értékesít, és a veszteségeiből él. Gondolom nyaralni sem jár családjával, és autója sincs és lakása sincs. Valamint a reklámokat is veszteségekből fedezi. Ugyan már! Haszonnal dolgozik, mint bárki más az üzletben. Én azóta is vásároltam a cégtől és kiváló a termék, elégedett vagyok. Ismerőseim úgyszintén. Viszont jókat mosolygunk azon a kínlódáson amit művel, hogy mást így járasson le.

    Én inkább a minőségre és nem a mennyiségre törekednék.

    Tisztelettel.

    T.I.

    VálaszTörlés
  4. Tisztelt Tóth Úr,

    Ha mosolyognának nem foglalkozna ezzel a bloggal. Természetesen profitból él mindenki ez nem vitás, így működik a gazdaság nem hiszem, hogy ezzel bármilyen probléma is van. A Zaren matracokról csak egy bejegyzés jelent meg, ami nyilván kiverte Önöknél a biztosítékot. Összesen annyit írtam, hogy ez egy olyan matrac ami bárhol , bármelyik kereskedésben 30-40 ezer Ft-os fogyasztói áron kapható, és alapvetően egy alacsony minőségű teljesen átlagos matrac. Ezt nem cáfolja senki.
    Azt, hogy ezt valaki el tudja adni többszörös áron, hazugságokkal engem nem zavar, egyáltalán, csak ha valaki éppen elolvassa ezt a blogot, mérlegelje ki akar e adni ezért annyi pénzt vagy nem.
    Összesen erről szól. Köszönöm egyébként a tanácsot a minőségről és a mennyiségről, gyakorlatilag katarzissal ér fel számomra hihetetlen felismerés...:)
    Szerintem, mosolyogjanak tovább és ne foglalkozzanak ilyen szerencsétlen írásokkal és emberekkel.....
    Már írom is a Zaren egyéb termékeiről a részletes tájékoztatót.


    Üdvözlettel

    Dóczi Péter

    VálaszTörlés
  5. élvezetes blog :)

    VálaszTörlés
  6. Mi vettünk matracot 2011ben tőlük matracot 210000 ft-ért, melyre 180 hónap garanciàt vàllaltak. Màra teljesen hasznàlhatatlan a matrac! A zaren kft pedig eltűnt!

    VálaszTörlés
  7. Helló mindenki, most ez a Zaren kft. úgy látszik megszedte magát így eltűnt, megszűnt, átalakult: Dreamsy.hu néven fut-futott tovább, sajnos hiába írok nekik 3 hónapja egyik email-re sem reagálnak.

    VálaszTörlés

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...