2014. április 18., péntek

Medical Concept egészségügyi ergonómiai matracok

A belföldi önálló matracfejlesztések, melyek nem a nyugat-európai fejlesztések másolásán alapulnak gyakorlatilag a RelaXx matraccsalád fejlesztésével indultak. Ezek a matracok a RelaXx Signum és a RelaXx SenZone matracok melyek évek óta ismert és megbízható nagyon pozitív visszajelzéseket és tapasztalatokat eredményeztek. Ezek a szakmailag és ergonómiailag maximálisan átgondolt és mindenki számára anyagilag elérhető termékek az elsők voltak egy olyan problémakör megoldásában és felismerésében melyekre korábban a matracgyártók nem fordítottak megfelelő figyelmet így nem is tudtak megfelelő választ adni a létező problémákra. A RelaXx matraccsalád volt az első a hideghab matracok közül amely két különböző komfortoldalt biztosított, lehetővé téve a franciaágy méretekben is az eltérő alátámasztási problémák megoldását és számtalan olyan apró megoldást melyek hozzájárultak az egészséges alváshoz.



A Medical Concept matraccsalád kifejlesztését számtalan szempont vezérelte. Az elsődleges a gerincoszlop tökéletes alátámasztása illetve a maximális szellőzés biztosítása volt. A Medical Concept teljesen új megvilágításba helyezi az orthopéd alátámasztást és a matrac ergonói fogalmát. Alapvető szempont a pihenő test egyenletes és tökéletesebb alátámasztása, a vázizmok és a gerincoszlop tökéletes tehermentesítése a regenerálodás kompromisszumok nélküli biztosítása.

A Medical Concept termékcsalád három különböző típusból áll és mindegyik ajánl valamilyen újdonságot az ergonómiai matracok közül.  A Classic, Premium és Luxus típusok belső magját alkotó hideghab rétegek között egy dinamikus, dupla hullámformára vágott rugalmas virtuális gerincoszlop fut végig a pihenő test alatt a matrac teljes felülete alatt. A különlegesen kiképzett felépítésnek köszönhetően a matracmagban elhelyezett virtuális gerincoszlop kialakítása, görbülete és ív felépítése tökéletesen képezik le a gerinc "s" alakját, így alátámasztásban rugalmasságban és formakövetésben a maximumot várhatjuk minden egyes Medical Concept matractól.

A RelaXx Signum matracok továbbfejlesztésével, áttervezésével és újragondolásával egy teljesen új fejezet kezdődik a gyógymatracok piacán, hiszen a normál hideghab matracok között nehéz megfelelőbb terméket találni gerincünk éjszakai regenerálódásához. A Medical Concept matracok tökéletes formakövetésén és alátámasztásán kívül két egymástól eltérő mélységű vállzónát is találunk így a normál és az átlagostól eltérő testalkatú emberek is megoldást találnak. A Medical Concept matracok virtuális gerincoszlopát alkotó nagyrugalmasságú feszes hideghab elem nem kizárólag a formakövetésért felelős hanem a precízebb formakövetésért és a sokkal rugalmasabb alátámasztásért is. A speciális dupla hullámvágásnak köszönhetően a matrac szerkezetében keresztirányú levegőcsatornák alakulnak ki, melyeken keresztül a matrac belső tartómagja több száz ponton találkozik a külvilággal hihetetlenül kellemes klimatizációs tulajdonságot garantálva az összes Medical Concept matrac számára.


Medical Concept Classic




A kiválóan felépített Medical Concept egészségügyi matracrendszer Classic, Prémium és Luxus matracok minden egyes típusa egy kicsit többet nyújt az előtte lévőnél amíg a Medical Concept Classic matrac virtuális gerincoszlopa egyenes vonalat alkotva tulajdonképpen a RelaXx Signum továbbgondolt változata,addig a Medical Concept Prémium típusnál már ténylegesen a gerincoszlop formáját követi eltérő mélységű vállzónákkal.A Medical Concept Luxus abszolút a felső kategóriát célozza meg minden olyan piaci igény figyelembe vételével melyet a vásárlók maximális igényeit testesítik meg: kiemelkedő matracvastagság, beépített virtuális gerincoszlop, dinamikus habrugó rendszer egyedülálló ViscoCool memory-foam réteg minden Medical Concept Luxus matrac tetején, amely nem melegszik nem fülled be nem növeli a páratartalmat, mégis az összes pozítív memory-foam tulajdonságot magában hordozza.
Medical Concept Prémium
A Medical Concept termékcsalád lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy a gerincoszlopát a lehető legmegfelelőbb pozícióban regenerálja. A Medical Concept termékcsalád megfelel az otthoni ápolás követelményeinek is.
A Medical Concept termékcsalád kialakításakor elsődleges szempont volt a matracok maximális higiéniai komfort kialakítása is. Jelenleg az egyik legnagyobb probléma a környezeti légszennyezés a szálló porok túlzott koncentrációja, egyes anyagokkal szembeni túlérzékenység és az ellergiás panaszok számának jelentős növekedése. Ezek miatt is rendkívül fontos a megfelelő minőségű matrachuzatok használata. A Medical Concept matraccsalád esetében ez kiemelt figyelmet kapott, légáteresztő kiemelkedő klimatizációs képességekkel rendelkező Tencel funkcionális antiallergén huzattal készül mely napjaink legjobb alapanyagai közé tartozik.
Medical Concept Luxus
A huzat az összes Medical Concept matracról levehető körkörös cippzárral és 60C fokon korlátlan alkalommal kimosható akár külön külön is.

A RelaXx Signum és a SenZone Memory termékek után ismételten új utat nyit a metracok fejlesztésében a magyar RelaXx matracmárka és az eddigi tapasztalatokat kiértékelve a sikeres termékek legfontosabb és hasznosabb tulajdonságait továbbgondolva új irányt mutat Magyarország és Európa innovatív matracgyártásában.

Dóczi Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...