2016. október 19., szerda

Matrac összehasonlítás: Best Dream Siglo vs Ceriflex Selena Comfort (Vákuum habmatrac teszt)

A Matracvámpíron megpróbálunk segíteni a vásárlóknak összehasonlítva a piacon kapható, hasonló matracok felépítését, alapanyagait és számos tulajdonságát annak érdekében, hogy matracvásárlás előtt a lehető legtöbb részletes információt áttekintve tudjon megalapozott, hosszú távú döntést hozni. Az összehasonlítás elemezni fog minden olyan paramétert az ár/értékarányt is beleértve amely segít átláthatóvá tenni a döntését mielőtt kiválasztaná az Önnek megfelelő matracot.

A mai összehasonlítás a hab vákuum matracok (tekercselt, Roll)  két legnépszerűbb matraca a Best Dream Siglo illetve a Ceriflex Selena matracok között történik. Mind a két matrac Olaszországban készül, szerkezeti felépítésük gyakorlatilag azonos, nézzük mégis mi a különbség a kettő között:

A Best Dream matracok régóta jelen vannak a magyar piacon a Ceriflex matracok értékesítése pár évvel ezelőtt kezdődött. A Best Dream matracot Olaszország egyik legnagyobb matracgyártó cége készíti a Montalese, mely saját márkája a Per Dormire illetve a San Lorenzo. A Montalese számos Private Label terméket is készít ilyen a Best Dream is , de magyar piacon kisebb mennyiségben található még más néven is. A Ceriflex egy családi, sokkal kisebb vállalkozás Dél-Olaszországban szintén saját illetve privat label termeléssel. Ezek a matracok Magyarországon kizárólag Ceriflex márkanéven kaphatók.

Best Dream Siglo :


A Siglo matrac 20 cm vastag a mag egy 18 cm-es homogén szerkezetű normál hab.

A mag : a Best Dream Siglo matrac magja egy normál poliuretán hab a gyártó szerint 32/kg m3 sűrűséggel. Kemény homogén szerkezetű, ezekre a habokra jellemző magas szintű légáteresztési képességekkel. A mag felépítése gyakorlatilag egy monoblock szerkezet ami annyit jelent, hogy a hab tömbből egy 18 cm vastag lemezt vágnak és ez jelenti a matrac belsejét. Az alátámasztás keményebb, egységes zónák kialakítása nélkül, a gyártó által megadott 150 kg .-os súlykorlátot nehéz komolyan venni, ezek a habok messze nem bírják a koncentrált és folyamatos ilyen jellegű extrém terhelést, de természetesen ilyen súllyal rendkívül kevesen választanak 20 cm-es habmatracot, ezek alkalmatlanok erre a feladatra.

A huzat : A Best Dream Siglo matrac huzata polyester ami alapvetően stabil és tartós szövet. Jól bírja a folyamatos terhelést. A megjelölés szerint Silver & Life ami azt jelenti, hogy egy kifejezetten alvásra tervezett anyag, valamilyen mértékű ezüst szál tartalommal, ami kiváló gombaölő hatású ami antibakteriális védelmet nyújt a matrac felületén. Ezek a szövetek mind kiválóan lélegeznek, ezért a mag lélegzőképességét nem befolyásolják negatívan. A matrac egyik oldala gyapjúval a másik oldala PES vlies-el steppelve. Nyilván a gyapjú réteg kiváló nedvességszabályzó, azonban nem világos hány r/m2 ez  a réteg ezáltal milyen előnyöket jelenthet.

Best Dream Siglo matrac keresztmetszet

Keménység, érzet & komfort

A Best Dream Siglo matrac meglehetősen kemény egy 10 es skálán kb 8 as szinten van. Feszesen, egységesen támaszt alá, aki a kifejezetten statikus, minimális párnázóréteg komfortja nélküli határozott tartást és alátámasztást kedveli, nem fog csalódni ebben a matracban.


A Best Dream Siglo matrac vákuum csomagolt ami egyszerű szállítást tesz lehetővé, kicsomagolás után a gyakorlatban pár óra alatt visszanyeri alakját.

Méret                                                                     Ár

90   x 200 cm                                                          41 900 Ft
160 x 200 cm                                                          75 000 Ft

Egyéb technikai jellemzők :

Magasság :                20 cm
Tartómag vastagság: 18 cm
Huzat:                        PES Silver /antibakteriélis huzat/
Súlykorlát:                 150 Kg
Garancia:                   15 év
Szállítás:                    Vákumcsomagolt interneten ingyenes
Származási ország     Olaszország

Ceriflex Selena :

A Ceriflex Selena matrac 22 cm vastag a mag 20 cm homogén szerkezetűnormál kemény hab.

A mag: A Ceriflex Selena matrac tartóhabja egy homogén szerkezetű speciális habosítással kialakított 32 kg/m3 sűrűségú, egységes szerkezetű monoblock mag. Kemény homogén szerkezetű ami gyakorlatilag egy 20 cm es kemény lemezt jelent, különböző zónák és egyéb ergonómiai kialakítások nélkül. A hab kiválóan egységes szerkezete miatt kimagaslóan légáteresztő, egységes rendszerű. A tartómag alátámasztása kifejezetten kemény, határozott a gyártó megjelölése alapján 140 kg súlykorlátig használható. Valójában annak ellenére, hogy a Best Dream magjánál két centivel vastagabb ez a súlyhatár valószínűleg csak teoretikus hiszen az ilyen súlyú emberek rendkívül ritkán választanak ilyen típusú habmatracot. Véleményem szerint ezek  a matracok 100 kg-ig működnek elfogadható időtartamig megfelelően.

A huzat : A Ceriflex Selena matrac huzata speciálisan alvásra tervezett alapvetően Polyester tartalmazó alapanyag, ami kifejezetten tartós és remekül lélegzik. Az anyag ALOE-VERA kikészítésű amely a bőr számára különböző előnyöket nyújthat. Szintén antibakteriális hatású, higiénikus alvási környezetet biztosít. Az egyik oldala gyapjú a másik pamut természetes anyagú steppelést kapott, amely jól ötvözi a két természetes alapanyag előnyös tulajdonságát. A steppelés megfelelő vastagságú, vastagabb mint a Best Dream matracon ami javít a komfortérzeten.

Ceriflex Selena matrac

Keménység, érzet & komfort

A Ceriflex Selena matrac keménysége azonos a Best Dream Siglo matracéval, azzal az apró különbséggel, mivel vastagabb a párnázóréteg a közvetlen fekvési komfort minimálisan lágyabb. A különbség nem nagy egy 10 es skálán kb 7.5 ös keménységi fokozatot ér el. Azok számára akik szeretik a kemény matracot de fontos, hogy egy minimális komfort párnázóréteg kényelmesebbé tegye a fekvési felületet ez a matrac kiváló alátámasztást nyújt.


A Ceriflex Selena matracok vákuum csomagoltak, egyszerűen szállíthatók. A kicsomagolás után pár óra alatt felveszi eredeti alakját és a matrac használható.

Méret                                                                     Ár

90   x 200 cm                                                          41 600 Ft
160 x 200 cm                                                          74 600 Ft

Egyéb technikai jellemzők :

Magasság :                22 cm
Tartómag vastagság: 20 cm
Huzat:                        PES Aloe Vera /antibakteriélis huzat/
Súlykorlát:                 140 Kg
Garancia:                   15 év
Szállítás:                    Vákumcsomagolt interneten ingyenes
Származási ország     Olaszország

Az alábbiakban a főbb tulajdonságok összehasonlítása:

                          Best Dream  Siglo                                Ceriflex Selena

Tartómag           32 kg/m3 sűrűség normál hab              32 kg/m3 sűrűség normál hab
Huzat                 PES Silver /antibakteriális/                  PES Aloe Vera /antibakteriális/
Magasság          20 cm                                                    22cm
Keménység        8/10                                                      7,5/10
Garancia            15 év                                                     15 év
Szállítás             Ingyenes                                               Ingyenes
Súlykorlát          150 kg                                                   140 kg
Ár /90x200cm/   41 900 Ft                                              41 600Ft
Ár /160x200/      75 000Ft                                               74 600Ft

Remélem a fentiek segíteni tudnak azok számára akik egy kemény, kiváló érték/ár arányú viszonylag egyszerű habmatracot szeretnének vásárolni. Mind a két matrac nagyon széles súlyhatárokkal és hosszú garanciális idővel rendelkezik. A tapasztalat az, hogy mind a két márka esetében kiváló a szolgáltatási háttér és az árának megfelelő a minőség.

Amennyiben részletesebb információra van szüksége lépjen kapcsolatba velünk, örömmel próbálunk válaszolni Önnek.


1 megjegyzés:

  1. T.Cím! Egyszerűen nem bírok dönteni. Hatalmas a kínálat, és már jártunk pórul :( Győrben élek, két 90X200 (fájós derék, hát, reumathológiai problémák) Tudnának segíteni.Üdv.H.Krisztna

    VálaszTörlés

Lopjunk, ne alkossunk /matracgyártás Magyarországon....

Vajon lopjunk vagy keményen dolgozzunk, gondolkodjunk? Érdekes írás jelent meg az http://alvaskultura.blogspot.hu/ Pálinkás László tol...