2016. október 19., szerda

Matrac összehasonlítás: Best Dream Siglo vs Ceriflex Selena Comfort (Vákuum habmatrac teszt)

A Matracvámpíron megpróbálunk segíteni a vásárlóknak összehasonlítva a piacon kapható, hasonló matracok felépítését, alapanyagait és számos tulajdonságát annak érdekében, hogy matracvásárlás előtt a lehető legtöbb részletes információt áttekintve tudjon megalapozott, hosszú távú döntést hozni. Az összehasonlítás elemezni fog minden olyan paramétert az ár/értékarányt is beleértve amely segít átláthatóvá tenni a döntését mielőtt kiválasztaná az Önnek megfelelő matracot.

A mai összehasonlítás a hab vákuum matracok (tekercselt, Roll)  két legnépszerűbb matraca a Best Dream Siglo illetve a Ceriflex Selena matracok között történik. Mind a két matrac Olaszországban készül, szerkezeti felépítésük gyakorlatilag azonos, nézzük mégis mi a különbség a kettő között:

A Best Dream matracok régóta jelen vannak a magyar piacon a Ceriflex matracok értékesítése pár évvel ezelőtt kezdődött. A Best Dream matracot Olaszország egyik legnagyobb matracgyártó cége készíti a Montalese, mely saját márkája a Per Dormire illetve a San Lorenzo. A Montalese számos Private Label terméket is készít ilyen a Best Dream is , de magyar piacon kisebb mennyiségben található még más néven is. A Ceriflex egy családi, sokkal kisebb vállalkozás Dél-Olaszországban szintén saját illetve privat label termeléssel. Ezek a matracok Magyarországon kizárólag Ceriflex márkanéven kaphatók.

Best Dream Siglo :






A Siglo matrac 20 cm vastag a mag egy 18 cm-es homogén szerkezetű normál hab.

A mag : a Best Dream Siglo matrac magja egy normál poliuretán hab a gyártó szerint 32/kg m3 sűrűséggel. Kemény homogén szerkezetű, ezekre a habokra jellemző magas szintű légáteresztési képességekkel. A mag felépítése gyakorlatilag egy monoblock szerkezet ami annyit jelent, hogy a hab tömbből egy 18 cm vastag lemezt vágnak és ez jelenti a matrac belsejét. Az alátámasztás keményebb, egységes zónák kialakítása nélkül, a gyártó által megadott 150 kg .-os súlykorlátot nehéz komolyan venni, ezek a habok messze nem bírják a koncentrált és folyamatos ilyen jellegű extrém terhelést, de természetesen ilyen súllyal rendkívül kevesen választanak 20 cm-es habmatracot, ezek alkalmatlanok erre a feladatra.

A huzat : A Best Dream Siglo matrac huzata polyester ami alapvetően stabil és tartós szövet. Jól bírja a folyamatos terhelést. A megjelölés szerint Silver & Life ami azt jelenti, hogy egy kifejezetten alvásra tervezett anyag, valamilyen mértékű ezüst szál tartalommal, ami kiváló gombaölő hatású ami antibakteriális védelmet nyújt a matrac felületén. Ezek a szövetek mind kiválóan lélegeznek, ezért a mag lélegzőképességét nem befolyásolják negatívan. A matrac egyik oldala gyapjúval a másik oldala PES vlies-el steppelve. Nyilván a gyapjú réteg kiváló nedvességszabályzó, azonban nem világos hány r/m2 ez  a réteg ezáltal milyen előnyöket jelenthet.

Best Dream Siglo matrac keresztmetszet

Keménység, érzet & komfort

A Best Dream Siglo matrac meglehetősen kemény egy 10 es skálán kb 8 as szinten van. Feszesen, egységesen támaszt alá, aki a kifejezetten statikus, minimális párnázóréteg komfortja nélküli határozott tartást és alátámasztást kedveli, nem fog csalódni ebben a matracban.


A Best Dream Siglo matrac vákuum csomagolt ami egyszerű szállítást tesz lehetővé, kicsomagolás után a gyakorlatban pár óra alatt visszanyeri alakját.

Méret                                                                     Ár

90   x 200 cm                                                          41 900 Ft
160 x 200 cm                                                          75 000 Ft

Egyéb technikai jellemzők :

Magasság :                20 cm
Tartómag vastagság: 18 cm
Huzat:                        PES Silver /antibakteriélis huzat/
Súlykorlát:                 150 Kg
Garancia:                   15 év
Szállítás:                    Vákumcsomagolt interneten ingyenes
Származási ország     Olaszország

Ceriflex Selena :









A Ceriflex Selena matrac 22 cm vastag a mag 20 cm homogén szerkezetűnormál kemény hab.

A mag: A Ceriflex Selena matrac tartóhabja egy homogén szerkezetű speciális habosítással kialakított 32 kg/m3 sűrűségú, egységes szerkezetű monoblock mag. Kemény homogén szerkezetű ami gyakorlatilag egy 20 cm es kemény lemezt jelent, különböző zónák és egyéb ergonómiai kialakítások nélkül. A hab kiválóan egységes szerkezete miatt kimagaslóan légáteresztő, egységes rendszerű. A tartómag alátámasztása kifejezetten kemény, határozott a gyártó megjelölése alapján 140 kg súlykorlátig használható. Valójában annak ellenére, hogy a Best Dream magjánál két centivel vastagabb ez a súlyhatár valószínűleg csak teoretikus hiszen az ilyen súlyú emberek rendkívül ritkán választanak ilyen típusú habmatracot. Véleményem szerint ezek  a matracok 100 kg-ig működnek elfogadható időtartamig megfelelően.

A huzat : A Ceriflex Selena matrac huzata speciálisan alvásra tervezett alapvetően Polyester tartalmazó alapanyag, ami kifejezetten tartós és remekül lélegzik. Az anyag ALOE-VERA kikészítésű amely a bőr számára különböző előnyöket nyújthat. Szintén antibakteriális hatású, higiénikus alvási környezetet biztosít. Az egyik oldala gyapjú a másik pamut természetes anyagú steppelést kapott, amely jól ötvözi a két természetes alapanyag előnyös tulajdonságát. A steppelés megfelelő vastagságú, vastagabb mint a Best Dream matracon ami javít a komfortérzeten.

Ceriflex Selena matrac

Keménység, érzet & komfort

A Ceriflex Selena matrac keménysége azonos a Best Dream Siglo matracéval, azzal az apró különbséggel, mivel vastagabb a párnázóréteg a közvetlen fekvési komfort minimálisan lágyabb. A különbség nem nagy egy 10 es skálán kb 7.5 ös keménységi fokozatot ér el. Azok számára akik szeretik a kemény matracot de fontos, hogy egy minimális komfort párnázóréteg kényelmesebbé tegye a fekvési felületet ez a matrac kiváló alátámasztást nyújt.


A Ceriflex Selena matracok vákuum csomagoltak, egyszerűen szállíthatók. A kicsomagolás után pár óra alatt felveszi eredeti alakját és a matrac használható.

Méret                                                                     Ár

90   x 200 cm                                                          41 600 Ft
160 x 200 cm                                                          74 600 Ft

Egyéb technikai jellemzők :

Magasság :                22 cm
Tartómag vastagság: 20 cm
Huzat:                        PES Aloe Vera /antibakteriélis huzat/
Súlykorlát:                 140 Kg
Garancia:                   15 év
Szállítás:                    Vákumcsomagolt interneten ingyenes
Származási ország     Olaszország

Az alábbiakban a főbb tulajdonságok összehasonlítása:

                          Best Dream  Siglo                                Ceriflex Selena

Tartómag           32 kg/m3 sűrűség normál hab              32 kg/m3 sűrűség normál hab
Huzat                 PES Silver /antibakteriális/                  PES Aloe Vera /antibakteriális/
Magasság          20 cm                                                    22cm
Keménység        8/10                                                      7,5/10
Garancia            15 év                                                     15 év
Szállítás             Ingyenes                                               Ingyenes
Súlykorlát          150 kg                                                   140 kg
Ár /90x200cm/   41 900 Ft                                              41 600Ft
Ár /160x200/      75 000Ft                                               74 600Ft

Remélem a fentiek segíteni tudnak azok számára akik egy kemény, kiváló érték/ár arányú viszonylag egyszerű habmatracot szeretnének vásárolni. Mind a két matrac nagyon széles súlyhatárokkal és hosszú garanciális idővel rendelkezik. A tapasztalat az, hogy mind a két márka esetében kiváló a szolgáltatási háttér és az árának megfelelő a minőség.

Amennyiben részletesebb információra van szüksége lépjen kapcsolatba velünk, örömmel próbálunk válaszolni Önnek.


1 megjegyzés:

  1. T.Cím! Egyszerűen nem bírok dönteni. Hatalmas a kínálat, és már jártunk pórul :( Győrben élek, két 90X200 (fájós derék, hát, reumathológiai problémák) Tudnának segíteni.Üdv.H.Krisztna

    VálaszTörlés

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...